Stiinta & Tehnologie

#industria auto chineza #masina #china

Constructorii chinezi vor produce in 2012 mai mult decat va cere piata

Peste numai doi ani cei mai mari 14 constructori auto din China vor produce in total 23 de milioane de automobile. Cifra va depasi insa cu mult cererea pietei, estimata la numai 20 de milioane de vehicule.

Desi intreg mapamondul a resimtit mai mult sau mai putin efectele recesiunii din 2009, China a sfidat legile economice, devenind cea mai mare piata auto din lume. Performanta este si mai importanta daca luam in seama faptul ca asiaticii au depasit Statele Unite, lider absolut vreme de ani buni.

Desi piata este in crestere, mai multe voci cu experienta in domeniul economic sustin ca pana in 2012 industria auto chineza se va confrunta cu o productie in exces. Primii 14 constructori chinezi vor totaliza peste doi ani o productie de 23 de milioane de vehicule, cu mult peste nevoia pietei, care se va situa la doar 20 de milioane de unitati.

Cifrele au fost publicate de cotidianul Nikkei , citand estimarile unei prestigioase publicatii economice chineze. Guvernul din Tara Marelui Zid intentioneaza sa pondereze acest avant al constructorilor auto, limitand numarul uzinelor ce urmeaza a fi construite in urmatorii ani.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea