Stiinta & Tehnologie

#accident #asigurare #constatare amiabila

Constatarea amiabila poate dura mai mult ca implicarea Politiei

Procedura de poate dura, in unele cazuri, mai mult decat rezolvarea situatiei prin prezentarea la Politie.

Constatarea amiabila, posibila doar atunci cand doi soferi au un care nu s-a soldat cu daune materiale sau victime, a reprezentat peste 55% din dosarele de dauna avizate in acest an pe baza RCA.

Procedura implica mai putin birocratie , dar atunci cand unul dintre cei doi soferi nu completeaza corect formularul, asiguratorul poate amana plata.

Multi soferi se plang de faptul ca deschiderea unui dosar de dauna dureaza prea mult sau ca sunt acuzati ca si-au inscenat propriile accidente, potrivit EVZ.ro.

Soferii care au trecut prin aceasta procedura recomanda adunarea de cat mai multe probe pentru compania de asigurari.

In cazul in care asiguratorul amana foarte mult plata despagubirilor, soferii se pot adresa Comisiei de Supraveghere a Asiguratorilor.

"In aceste conditii, daca asiguratorul nu-si indeplineste obligatiile, consumatorul are posibilitatea de a sesiza Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, institutie abilitata sa faca verificari si sa aplice sanctiuni contraventionale in acest domeniu", a explicat Mihai Titichi, sef Serviciu juridic la Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea