Stiinta & Tehnologie

Companiile avertizate cu privire la securitatea Blackberry-urilor

NTA Monitor, una dintre companiile de consultanta pentru securitatea online a facut un apel catre companiile de telefonie mobila despre securitatea care inca lasa de dorit pentru smartphone-urile Blackberry configurate incorect.

Din spusele lor, arhitectura unui Blackberry este nesigura daca nu sunt folosite nici un fel de solutii firewall care sa separe componenta router a BlackBerry Enterprise Server (BES) de serverul central BES al retelei interne. Ei spun ca in cazul unui BES compromis in care separarea routerului BES nu s-a facut, securitatea intregii retele este compromisa.

Cat de usor este...

"Un hacker s-ar putea folosi de acest canal ascuns pentru a se plimba nedetectat prin reteaua unei organizatii", spune Roy Hills, director tehnic la NTA.

Dupa spusele lui Hills, securitatea unui Blackberry este mai buna daca va exista o "zona demilitarizata", care sa separe routerul component de BES. "In cazul in care routerul BES este infectat, zona de delimitare va asigura ca nu exista acces direct catre reteaua locala."

Poveste cu doua fete

Dar iata ca vine si partea rea. Scott Totzke, Vice Presecinte al securitatii globale in cadrul Research In Motion spune ca pentru multi clienti problema securitatii nu va fi niciodata rezolvata, chiar daca zona demilitarizata pare o solutie viabila. Acesta sustine ca nu exista o solutie unica, eficienta pentru toti clientii.

"Un lucru pe care l-am invatat in toti acesti ani este ca avem nevoie de un produs care sa fie si sigur si folositor. Daca punem prea mult accent pe securitate, riscam sa diminuam utilitatea lui, asa ca trebuie sa mentinem un echilibru continuu," a declarat Scott Totzke.

Bluetooth la nevoie se cunoaste

Totusi NTA Monitor recomanda ca orice utilizator sa pastreze conectivitatea Bluetooth inchisa cand nu este nevoie de ea. Totzke spune ca acest lucru nu va fi posibil si ca fiecare utilizator va proceda cum doreste.

Ca sa vina parca in ajutorul utilizatorilor paranoici, United States Department of Defense au publicat 125 de pagini de metode de configurare a securitatii pentru Blackberry-uri. Sa vedem cine le va pune in aplicare.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea