Stiinta & Tehnologie

#incarcator #mobil #ue

Comisia Europeana vrea sa impuna incarcatoarele universale de mobile

Primul incarcator " universal " de mobile va fi vandut in Europa in 2011. Comisia Europeana vrea ca acesta sa fie utilizat de cat mai multe tipuri de telefoane mobile .

Incarcatorul universal va putea fi utilizat pentru toate tipurile de telefoane mobile, cu exceptia telefoanelor multifunctionale de tipul Blackberry, iPhone si a celor care functioneaza bazandu-se pe sisteme de operare Android.

Noul incarcator foloseste tehnologia "micro USB" si va deveni, in curand, obligatoriu pentru cei care comercializeaza in zona UE.

Decizia Comisiei Europene ar putea scadea volumul mare de deseuri tehnologice din Europa.

"In acest moment in Europa exista o mare varietate de incarcatoare pentru telefoane mobile, de multe ori diferite pentru aceeasi marca, ceea ce reprezinta un inconvenient pentru utilizatori dar si o mare problema pentru mediu. Astfel, cand o persoana decide sa achizitioneze un telefon nou de cele mai multe ori este obligata sa schimbe si incarcatorul, chiar daca acesta este, in cele mai multe cazuri, inca functional ", sustin reprezentantii Comisiei, citati de Gandul.info.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea