Stiinta & Tehnologie

#cearta parteneri #relatii serioase #studiu relatii #relatii

Cine vorbeste mai mult: barbatul sau femeia? Iata cum poti afla!

Pana si "cantitatea" de vorbe schimbate intre parteneri este uneori subiect de disputa, insa o noua aplicatie are menirea de a face dreptate. Numita Gendertimer, aplicatia are ca scop si promovarea egalitatii dintre sexe, scrie foxnews.com.

Cel mai adesea tendinta este de a subestima timpul cat vorbesc barbatii si de a considera ca femeile vorbesc mult mai mult, sustine Fredrik Eklof, specialistul suedez care a creat aplicatia. Se pare ca, de fapt, situatia sta exact invers.

Gendertimer poate fi descarcata gratuit pe smartphone si va contoriza cat vorbesc reprezentantii fiecarui sex, ca durata, cat e ziua de lunga.

Aplicatia nu numai ca arata care dintre cele doua sexe vorbeste mai mult, dar poate indica si care anume persoane, fie ele barbati ori femei, vorbesc cel mai des. Astfel, grupurile pot lua masuri de limitare a timpului alocat celor care au tendinta de a vorbi prea mult.

Creatorul aplicatiei sustine ca a facut deja mai multe studii care i-au demonstrat faptul ca barbatii vorbesc mai mult. Astfel, folosita in timpul unei sedinte, aplicatia Gendertimer a aratat ca barbatii vorbisera, de fapt, pe durata a 80% din timpul cat tinuse intalnirea.

Foto: huffingtonpost.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea