Stiinta & Tehnologie

#fondul de mediu #finantare #romania #fabricarea masinilor electrice #cercetare

Cercetarea si fabricarea masinilor electrice in Romania vor fi finantate de Fondul de Mediu

Guvernul Romaniei a aprobat infiintarea unui grup interministerial pentru dezvoltarea, cercetarea si fabricarea automobilului electric in Romania.

Grupul va fi finantat de Fondul de Mediu si va fi format din reprezentanti ai Ministerului Finantelor, Economiei, Ministerului Mediului si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.

Dezvoltarea si utilizarea masinilor electrice este sustinuta si de Ministrul economiei, Adriean Videanu  care a declarat ca "cei doi producatorii auto din Romania, Ford si Renault  sunt printre pionierii cercetarii in zona autovehiculului electric si cred ca este o mare oportunitate pentru Romania in ideea de a incerca sa dezvoltam si sa incurajam dezvoltarea automobilului electric", a mentionat ministrul.

Grupul interminsterial a fost infiintat la cererea premierului Emil Boc, care a declarat ca introducerea acestui nou model de autovehicul va reduce dependenta de carburanti si va diminua gradul de poluare.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea