Stiinta & Tehnologie

Celulare 'murdare' pentru minori

Comisia Europeana a lansat o cosultare publica asupra potentialelor riscuri pe care le ridica, in prezent, utilizarea telefoniei mobile de minori. Acces facil la continut pornografic este doar una dintre problemele pe care vor sa le rezolve reprezentantii institutiilor europene.

Un studiu recent efectuat in spatiul UE arata ca 70% dintre tinerii cu varste cuprinse in 12 si 13 ani poseda un telefon mobil. Pentru segmentul 8-9 ani, procentul este de 23%. Astazi, in functie de model, celularul poate fi si calculator de buzunar si dispozitiv multimedia, cu care poti sa faci lucruri candva nebanuite nici de scriitori pasionati de SF. Poti sa vorbesti si sa te vezi pe telefon cu prietenul aflat la capatul celalalt al globului, poti sa navighezi pe internet pentru o revista a presei , ai pe cardul de memorie ultimele jocuri lansate, iar plata unor facturi cu celularul nu mai este nimic extravagant . In acelasi timp, te poti delecta (fie si pe display-ul mic al terminalului) cu cateva secvente de striptease live sau cu alte materiale mai "hard".

(continuarea in Jurnalul National )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea