Stiinta & Tehnologie

#toyota #alfa romeo #masini #honda #bmw seria 5 #kia sportage # masini sigure

Cele mai sigure cinci masini dupa testele EuroNCAP 2010

EuroNCAP a publicat lista cu cele mai sigure cinci masini testate in 2010. Pe cealalta parte, cele mai slabe rezultate au fost inregistrate de Citroen Nemo cu trei stele si CV9 Landwind care a primit doar doua stele.

Lista celor mai sigure modele este formata din BMW Seria 5, la categorie Executive, alfa romeo giulietta – Small Family, Honda CR-Z in segmentul Supermini, Kia Sportage este cel mai sigur off-roader 4x4 de mici dimensiuni si Toyota Verso, la categoria Small MPV.

In 2010 au fost testate douazeci si noua de autoturisme, din care doar 65% au ajuns la un rating de cinci stele, in comparatie cu 90% in 2009. Aceasta scadere de 25% demonstreaza clar cat de mult s-au inasprit criteriile pentru a ajunge la rezultatul maxim.

Pe langa cele cinci modele cu ratinguri exceptionale, rezultate notabile au inregistrat si Suzuki Swift, Kia Venga , BMW X1, VW Sharan / Seat Alhambra, Citroen C4.
 

Citeste mai multe detalii pe Auto.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea