Stiinta & Tehnologie

#iphone #noutati tehnice #ecran full HD #incarcare wireless

Cele mai importante tendinte in telefonie mobila in 2013

Anul urmator ar putea aduce cateva noutati tehnice importante pentru piata de telefoane mobile, dar si accentuarea unor trenduri incepute chiar din 2012. Afla care sunt cele mai importante tendinte in telefonie mobila in 2013.

In afara de imbunatatirile tehnice aduse de o noua generatie de telefoane mobile, analistii au identificat si cateva modificari care pot afecta modul in care utilizatorii interactioneaza cu smartphone-ul pe termen lung.

Ecran full HD

Ascensiunea hibrizilor intre smartphone si tableta, denumiti "phablet", alaturi de raspandirea ecranelor HD 720p pe telefoane mobile impun trecerea la un nou standard: full HD 1080p. Primele smartphone-uri cu ecran full HD si diagonala de 5 inci, HTC J Butterfly si HTC Droid DNA, au fost lansate deja in Japonia si in SUA, iar in primele luni ale lui 2013 urmeaza si alte prezentari si lansari.

Incarcare wireless

Nokia a demonstrat prin noul Lumia 920 faptul ca incarcarea wireless poate fi o optiune viabila, care creste confortul utilizatorilor. Ceilalti producatori de telefoane mobile ar putea prelua stafeta in 2013, cu lansari de noi sisteme de incarcare a bateriei telefonului fara conectarea unui fir.

Migratie catre iPhone

Chiar daca nu a avut o rata de adoptie la fel de mare ca iPhone 4S, noul iPhone 5 ramane pe primul loc in lista de cumparaturi a multora pentru 2013. Potrivit unui studiu Aytm.com, 22% dintre cei utilizeaza telefoane Android in prezent vor sa treaca la iPhone si doar 9% dintre fanii Apple planuiesc o trecere la Android.

Folosirea telefonului personal la munca

Telefonul personal este utilizat tot mai des si la locul de munca, iar conexiunea de date personala este folosita tot mai des pentru sarcini de serviciu, potrivit unei cercetari Ericsson ConsumerLab. In 2013, in Romania soseste si noul standard 4G LTE, astfel incat lucrul pe internet cu telefonul devine si mai rapid.

Shopping pe smartphone

Cumparaturile online avanseaza rapid pe tablete si smartphone-uri, dar in 2013, o noua componenta ar putea atrage si mai mult utilizatorii de telefoane mobile inteligente. Un numar ridicat de magazine planuieste introducerea de tag-uri NFC pentru a usura procesul de cumparare, iar clientii ar putea primi oferte speciale si reduceri de pret direct pe telefon, imediat dupa ce intra in magazin.

Sursa foto: Businesscomputingworld.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea