Stiinta & Tehnologie

#toyota #bmw #eco

Cei mai "eco" producatori auto

In urma unui studiu a fost stabilit cel mai economic si ecologic producator auto al anului: acesta este BMW.

Aceeasi analiza arata ca, in general, asiaticii stiu sa foloseasca cel mai bine resursele.

Comparatie intre companii

Cei care au desfasurat analiza, numita Sustainable Value in Automobile Manufacturing, sunt cei de la Queen's University Management School din Belfast, in colaborare cu Euromed Management School din Marsilia si Institute for Futures Studies and Technology Assessment (IZT) din Berlin.

Analistii au comparat datele primite de la fiecare constructor , in care erau stipulate costurile de productie si alti factori precum emisiile de gaze de sera, cantitatile de apa folosite si deseurile generate de fiecare fabrica in parte. In calculul facut au intrat chiar si accidentele de munca ale fiecarei fabrici, profitul sau pierderile lor.

Rezultatele

Cei mai economici si ecologici producatori auto au fost Toyota si BMW, care stiu sa isi administreze cel mai bine resursele pentru a genera un profit mai mare decat al rivalilor. Totodata, clasamentul arata ca dupa despartirea de Chrysler, Daimler o duce mult mai bine.

Totusi, topul facut de analisti indica faptul ca producatii auto asiatici precum Honda, Nissan sau Isuzu domina clasamentul in segmentul "eco". Companiile Ford si General Motors au ajuns in capatul opus al listei, iar Fiat a devenit cel mai rau clasat producator european.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea