Stiinta & Tehnologie

#ruptura #ericsson #sony #joint-venture #sony ericsson

Cei de la Ericsson raman in familia Sony Ericsson

Dupa zvonurile despre o ruptura in familia Sony Ericsson , reprezentantii joint-venture -ului au decis sa ia atitudine si sa declare oficial pozitia companiei .

Anuntul oficial al companiei este clar: Ericsson Telephone Co. nu are nici o intentie sa paraseasca parteneriatul cu compania japoneza Sony.

Companie cu probleme

Purtatorul de cuvant al companiei Sony Ericsson, Minako Nakatsuma Olofzon a declarat vineri ca Ericsson este dedicat joint-venture-ului si nu isi va schimba pozitia actuala.

Tot Minako Nakatsuma a mai spus ca este intradevar compania are anumite probleme financiare, dar asa cum s-a declarat si anterior, se asteapta o revenire la mijlocul anului 2009.

In interviul acordat vineri, reprezentantii companiei au mai declarat ca se asteapta la pierderi cuprinse intre 340 de milioane de euro si 390 milioane de euro.

De unde a inceput tot

Zvonuri despre ruptatura Sony Ericsson au venit de la o publicatie din Germania, manager-magazin.de. Site-ul scria ca japonezii de la Sony ar dori sa cumpere partea Ericsson din joint-venture, adica 50% din companie.

Howard Stringer, CEO-ul Sony declara ca solutia cumpararii tuturor actiunilor unui partener va pune intotdeauna multe probleme companiei in cazul in care una din parti doreste iesirea din joint-venture.

Tot Howard Stringer a spus ca ambele companii trebuie sa regandeasca modalitatile de cooperare daca vor sa recastige teren pe piata de telefonie mobila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea