Stiinta & Tehnologie

#filtru #apa potabila #apa

Cea mai buna apa de baut - tu stii ce bei?

Cele mai multe orase din Romania sunt alimentate cu apa prin intermediul retelelor cu conducte vechi de zeci de ani. Brandurile de apa imbuteliata arata cu degetul unele spre altele in goana dupa consumatori. Pentru noi raspunsul la intrebarea „Care este cea mai buna apa?” ramane unul la care putini mai au curajul sa raspunda. Trebuie sa luam in calcul mai multe aspecte, precum compozitia apelor, originea acestora, dar si modul de ambalare sau distributie.

Cea mai sigura, dar si ieftina metoda prin care te poti hidrata cu o apa buna, consta in utilizarea unui filtru de apa. Cat de eficiente sunt acestea, cum anume functioneaza un filtru de apa si care sunt miturile nascute despre lichidul vietii, iti vom spune in cele ce urmeaza.

Cum te ajuta un filtru de apa

Eficienta filtrelor de apa a fost dovedita de-a lungul timpului, pentru ca s-a demonstrat ca acestea elimina impuritatile, sedimentele sau alte substante care se pot ascunde in apa si care ne pot afecta serios sanatatea. Filtrele cu osmoza inversa opresc metalele grele care s-ar putea regasi in apa, printr-o filtrare mecanica, la nivel molecular. Astfel, poti fi sigur de puritatea apei pe care o bei, pe care o folosesti la gatit sau pe care o utilizezi la prepararea mancarii pentru bebelusi.

Singura investitie pe care va trebui sa o faci este cea de la achizitia unui filtru de apa. Mai apoi, costurile pentru apa de consum vor fi doar cele presupuse de factura de apa curenta, care este foarte redusa. Vei scapa de baxurile sau bidoanele grele de apa, pe care le transporti cu greu si plasticul care de multe ori ajunge sa polueze planeta. Te vei bucura de o hidratare optima in orice moment al zilei.

Filtrul reda caracteristicile originale ale apei

Apa de la robinet poate fi contaminata pe traseul sau de la centrele de purificare pana in locuintele noastre. Rugina, paraziti sau metale, care se pot gasi in interiorul conductelor de apa, toate pot duce la transformarea apei de consum intr-una nepotabila. Filtrele de apa vor asigura reducerea continutului de plumb, clor, pesticide sau alte impuritati, redand apei gustul sau original, care iti potoleste setea. Odata montat in locuinta ta, filtrul de apa va asigura alimentarea cu apa pura pentru o perioada foarte indelungata de timp.

Bucura-te de hidratare si siguranta ca apa pe care o bei este optima pentru sanatatea ta si a familiei tale cu un filtru de apa!

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea