Stiinta & Tehnologie

#vehicul #radiere #certificat

Ce trebuie sa stiti despre radierea unui vehicul

O masina necesita radierea in urmatoarele cazuri: la schimbarea domiciliului in alt judet, in cazul exportarii, in cazul dezmembrarii, la schimbarea caroseriei/sasiului si emiterea unui nou certificat de inmatriculare, la schimbarea proprietarului vehiculului instrainat.

De asemenea, radierea este necesara in termen de 30 zile in urmatoarele situatii: vehicul dezmembrat , casat sau predat unei unitati specializate in vederea dezmembrarii; scoaterea definitiva din Romania a vehiculului si declararea furtului vehiculului.

Proprietarii de vehicule inmatriculate pot solicita si radierea din circulatie la cerere, facand dovada detinerii unui spatiu in vederea depozitarii acestuia. Aceasta radiere nu permite si scoaterea din evidenta fiscala. Pentru a solicita radierea unui vehicul, trebuie sa prezentati urmatoarele documente (potrivit art.24 si 25 din Ordinul MAI):

1. Certificat de inmatriculare-original. Daca masina v-a fost furata, este necesara declaratia din care sa rezulte pierderea sau furtul certificatului de inmatriculare.

2. Placutele de inmatriculare. Daca masina a fost furata, declaratia din care sa rezulte furtul placutelor de inmatriculare)

3. Cartea de identitate a vehicului (pentru cele inmatriculate dupa 1 iulie 1993)

4. Fisa de inmatriculare cu viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale, stabilita potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscala

5. Documente care atesta faptul ca a intervenit una dintre urmatoarele situatii ( dezmembrare , export, furt, depozitare in spatiu propriu).

6. Document de identitate – original si copie

7. Trei exemplare completate de certificat de radiere

In cazul vehiculelor inmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care detin certificate de inmatriculare si numere de inmatriculare modele vechi sau care au o vechime de fabricatie mai mare de 30 de ani, radierea se poate efectua in baza unei declaratii pe propria raspundere a titularului inmatricularii ori a mostenitorilor legali ai acestuia, care sa ateste ca vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulatie si nu mai circula pe drumurile publice. Certificatul de radiere se elibereaza pe loc, la ghiseu.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea