Ce sa faci atunci cand e-mailul iti este spart!

Stiinta & Tehnologie

#yahoo! #mail #asigurare mail #cont email

Ce sa faci atunci cand e-mailul iti este spart!

Recent, compania Yahoo! a anuntat ca avut de-a face cu un atac informatic, identificand "un efort coordonat pentru a patrunde in mod neautorizat" in conturile de mesagerie ale utlizatorilor Yahoo! Mail. Iata ce trebuie sa faci in caz ca si tu ai cazut victima unui hacker, dar si cum sa te protejezi pe viitor.

 

1. Intra in cont

Daca parola ti-a fost schimbata, foloseste-te de mecanismul "Forgotten your password?" sau unul similar pe care il are fiecare site. Odata ce ai intrat in contul de e-mail, trebuie sa iti schimbi parola. Foloseste una cu numere si caractere speciale pentru a o face mai greu de spart.

2. Verifica si celelalte conturi

Odata ce ai avut de-a face cu un cont de e-mail spart, cel mai bine este sa iti schimbi parolele si la celelalte conturi, incepand cu Facebook si terminand cu Instagram. Foloseste parole diferite pentru fiecare cont.

3. Verifica folderul "Sent"

Uita-te in folderul "Sent" al mesageriei si avertizeaza-ti prietenii ca nu esti tu cel care le-a trimis mesaje de tip "Spam" si nici nu incerci sa obtii datele lor bancare.

4. Foloseste o autentificare mai sigura

Opteaza pentru o autentificare in doi pasi, adica un SMS cu un cod, pe care il primesti in momentul in care introduci parola, fara de care nu poti accesa contul.

Sursa foto: blog.hotspotshield.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea