Stiinta & Tehnologie

#probleme smartphone #smartphone

Ce probleme poate avea un smartphone?

Folosim in viata de zi cu zi telefoanele in foarte multe scopuri. Le folosim pentru a vorbi cu cei dragi. Le folosim de-asemenea pentru a socializa cu prietenii virtuali.

Putem sa folosim telefoanele pentru a ajunge la destinatie atunci cand calatorim, datorita aplicatiilor precum Waze. Putem sa folosim in foarte multe scopuri telefoanele mobile inteligente, dar trebuie sa le alegem cu mare grija.

Mai mult decat atat, trebuie sa fim atenti, pentru ca se pot defecta si pot ajunge in service, iar unele piese telefoane care necesita inlocuire, pot costa multi bani. De exemplu, nu si-ar dori nimeni ca dispozitivul sau iPhone 11 Pro sau Samsung Galaxy S20, sa ajunga in service pentru o inlocuire display.

Din acest motiv, este necesar ca dispozitivele sa fie protejate cu accesorii precum o husa compatibila si o folie de protectie din sticla pentru ecran. Astfel, vor fi reduse sansele ca telefonul sa aiba nevoie de o inlocuire display.

Cu toate acestea insa, tehnologia nu este intotdeauna perfecta, astfel incat puteti intampina diferite probleme atunci cand detineti un smartphone, indiferent de cat este de performant. Din fericire insa, unele nu sunt atat de complicate, si cu putina pricepere, pot fi remediate acasa. Iata despre ce este vorba.

Telefon lent

Este o situatie pe care toata lumea a experimentat-o ​​cel putin o data. Este cea mai frecventa problema pe care o poate avea telefon mobil si poate fi asociata cu telefoanele vechi. Cu toate acestea, dispozitivele mai noi pot prezenta aceeasi problema. Cand memoria dvs. cu acces aleatoriu (RAM) este plina de aplicatii si fisiere pe care nu le utilizati sau de care nu aveti nevoie, telefonul dvs. tinde sa raspunda lent.

Solutia: curatati telefonul mobil si inchideti / stergeti aplicatii, fisiere si stergeti datele din cache. Daca ati instalat recent o aplicatie si daca telefonul dvs. nu functioneaza bine, ar trebui sa o dezinstalati si sa vedeti daca telefonul dvs. mobil ruleaza mai repede.

Daca acest lucru nu va ajuta, puteti incerca, de asemenea, sa salvati informatii importante pe Google Drive, Dropbox sau doar pe computer. Apoi, puteti restabili telefonul mobil la datele din fabrica. 

Durata de viata proasta a bateriei

O alta problema comuna care se intampla tuturor este atunci cand telefonul dvs. nu are baterie suficienta, desi nu il utilizati tot timpul. Exista diferiti factori care va pot afecta durata de viata a bateriei si ar trebui sa ii luati in considerare inainte de a merge cu dispozitivul intr-un service gsm, pentru ca specialistii sa inlocuiasca bateria.

Solutia: In primul rand, ar trebui sa incercati sa diminuati luminozitatea ecranului si sa dezactivati GPS-ul, WiFi-ul si Bluetooth-ul daca nu le utilizati. De asemenea, puteti activa modul de economisire a bateriei si pentru a vedea daca bateria dureaza mai mult.

In plus, ar trebui sa verificati utilizarea bateriei din Setarile telefonului si sa vedeti ce aplicatii folosesc mai multe dintre resursele bateriei. Puteti inchide sau dezactiva acele aplicatii care scurg mai multa baterie daca de obicei nu aveti nevoie de ele. 

Supraincalzirea dispozitivului

Aceasta problema obisnuita poate fi legata de cea anterioara. Un telefon supraincalzit este legat uneori de probleme cu bateria telefonului. Dar, poate fi legat si de incarcatorul dvs. si de locul in care aveti telefonul in mod normal. Daca intampinati acest lucru, ar trebui sa-l rezolvati curand, deoarece bateria si ecranul telefonului dvs. pot fi grav deteriorate.

Solutii posibile: Ar trebui sa incercati mai intai solutiile posibile anterioare pentru a vedea daca aceasta problema este direct legata de problema bateriei. Daca se mentine supraincalzirea, incercati sa va duceti telefonul intr-un loc proaspat si sa-l pastrati departe de caldura soarelui.

De asemenea, puteti oferi telefonului cateva minute pentru „reimprospatare” si incepeti sa-l utilizati din nou. In cazul in care incercati aceste trucuri dar fara a avea succes, atunci cu siguranta este necesar sa duceti telefonul intr-un service de telefoane mobile. Acolo lucreaza experti in reparatii smartphone, iar acestia vor descoperi cauza supraincalzirii dispozitivului, si vor remedia problema.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea