Stiinta & Tehnologie

# galaxy s5 # lansare samsung #congres barcelona #competitie samsung apple

Samsung Galaxy S5, in sfarsit lansat! 3 caracteristici de care trebuie sa se teama Apple

Samsung si-a lansat ieri, 24 februarie, in cadrul Congresului Mondial de Telefonie Mobila de la Barcelona, noul smartphone de top, Galaxy S5. Gadgetul aduce cateva noutati care au rolul de a transforma varful de gama al Samsung intr-un smartphone pliat pe nevoile utilizatorilor.

Astfel, noul Samsung Galaxy S5 este rezistent la apa si la praf si este prevazut cu un senzor pentru amprente, similar celui cu care Apple a dotat iPhone 5S. Amplasat in interiorul butonului Home, senzorul pentru amprente va putea fi folosit si pentru a autoriza tranzactii financiare cu o simpla miscare a degetului.

O alta noutate interesanta se refera la incorporarea unui monitor de ritm cardiac, ca urmare a popularitatii in crestere de care se bucura aplicatiile de fitness la nivel mondial. 

Cat despre specificatiile noului Samsung Galaxy S5, acestea includ ecran de 5,1 inchi cu rezolutie full HD si tehnologie S-AMOLED, sistem de operare Android 4.4.2 KitKat, camera foto de 16 MP, procesor quad-core la 2,5 GHz, 2 GB de memorie RAM si o baterie ce ajunge la 2.800 mAh care permite o autonomie de pana la 10 ore de navigare web.

Camera foto, dincolo de capacitatea sa, este considerata cea mai rapida camera existenta pe un smartphone la ora actuala. 

Samsung a pastrat tacerea cu privire la pretul Galaxy S5, care se anunta a fi unul destul de piperat. Lansarea oficiala a noului smartphone va avea loc la data de 11 aprilie.

Foto:wall-street.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea