Stiinta & Tehnologie

#instalatii xenon #sisteme xenon #becuri xenon

Ce este bine sa stii despre instalatiile xenon

Instalarea sistemelor cu xenon este de cele mai multe ori o modalitate de a schimba aspectul masinii. De foarte putine ori conducatorii de autoturisme decid sa schimbe farurile normale cu unele pe baza de xenon datorita faptului ca acestea sunt mai utile sau mai practice. Din pacate, acest lucru poate duce la o serie de probleme tehnice , dar si la deranjarea partenerilor de trafic.

In situatia in care doresti sa iti montezi pe masina ar fi bine sa ai in vedere o serie de lucruri foarte importante.
 

Temperatura de culoare, in grade Kelvin


Este recomandat sa verifici nivelul de grade kelvin de pe ambalajul produsului cumparat. Daca pe ambalaj este mentionat faptul ca acestea au intre 7000 si 12000 K, becurile emit culori albastru violet, sunt slabe ca intensitate si putere si ii deranjeaza foarte mult ceilalti participanti la trafic (atat pe ceilalti soferi, cat si pe pietoni).

De preferat este sa alegi care au intre 4000 si 6000 K.
 

Cum sa alegi xenon pentru masina ta


Inainte de orice este bine sa stii ca becurile xenon difera in functie de modelul masinii. Este necesar sa verifici manualul de utilizare al autoturismului si sa afli ce fel de modele de becuri sunt folosite. In cazul in care nu gasesti aceasta informatie nu iti ramane decat sa mergi la un service auto autorizat si sa discuti cu specialisiti de acolo. Acestia te vor indruma si iti vor da cele mai bune sfaturi.
 

Avantaje ale farurilor xenon


Durata medie de viata este de 2000 - 2500 ore de functionare comparativ cu aproximativ 300-500 ore in cazul becurilor halogen.

Becurile xenon sunt mai bune in conditii dificile de drum spre deosebire de farurile obisnuite. Acestea patrund mai bine lumina pe ceata, sau ninsoare si scad astfel riscul de producere a accidentelor cauzate de vizibilitatea redusa.

Acestea consuma mult mai putin (35W in comparatie cu 55W cat consuma un ) si protejeaza astfel bateria si alternatorul autovehiculului.
 

Dezavantaje ale farurilor xenon


Becurile xenon au un pret mai ridicat spre deosebire de cele clasice sau cele cu halogen.

Acestea ii pot deranja pe ceilalti participanti la trafic si chiar pot duce la producerea unor accidente auto daca nu sunt alese cum trebuie si dac sunt prea puternice ca si intensitate a luminii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea