Stiinta & Tehnologie

#paul walker #cautari google # google zeitgeist # cautari populare # top cautari google

Ce au cautat romanii pe internet: Bac-ul, Paul Walker si Suleyman in top!

Ce personalitati, locuri sau lucruri au fost in trend anul acesta? Cine este celebritatea cea mai cautata a ultimelor 12 luni? Care au fost cele mai populare gadgeturi ale anului? Google raspunde astazi la toate aceste intrebari si anunta topul anual al celor mai populare cautari din Romania in 2013. Clasamentul Zeitgeist 2013 ofera o perspectiva asupra evenimentelor majore ale anului si a noilor trenduri despre care romanii au cautat informatii.

Cautarile in trend din anul 2013 arata un interes crescut pentru educatie, showbiz si divertisment. "Rezultate bac 2013" alaturi de "Paul Walker" si "Black Friday 2013" deschid lista termenilor care au cunoscut o crestere masiva fata de anul trecut.

Iata cateva dintre topurile intocmite de biroul din Romania al cunoscutei companii americane: 

Top 10 cele mai populare cautari

Ca si in anii trecuti, examenele importante au tinut capul de afis al cautarilor. Moartea tragica si neasteptata a lui Paul Walker a facut ca numele actorului sa apara foarte des in cautarile romanilor. Si Suleyman Magnificul a fost in topul cautarilor, de altfel serialul difuzat de Kanal D fiind de-a lungul anului si topul audientelor. 

  1. Rezultate bac 2013
  2. Paul Walker
  3. Black Friday 2013
  4. Suleyman Magnificul
  5. Loto 6/49
  6. Eurovision 2013
  7. filme 2013
  8. Tranquila
  9. titularizare 2013
  10. horoscop 2013

Top 10 persoane populare in 2013

Evenimentele tragice au tinut capul de afis in cautarile romanilor: moartea lui Paul Walker, a lui Sergiu Nicolaescu, a cantaretei de muzica populara Ramona Fabian sau a Micaelei Nicolescu sau Mica de la Abracadabra au impresionat sute de mii de romani. 

  1. Paul Walker
  2. Sergiu Nicolaescu
  3. Ramona Fabian
  4. Mica Abracadabra
  5. Dana Nicolaescu
  6. Cezar Ouatu
  7. Gigi Becali
  8. Roger Waters
  9. Nicole Cherry
  10. Irina Petrescu

Top 10 gadgeturi populare

Romanii au fost extrem de curiosi si in cazul noilor lansari ale telefoanelor Apple si Samsung, iar acest lucru s-a vazut in cautarile efectuate pe Google. In plus, se pare ca si urmatorul terminal iPhone este foarte important pentru romani, avand in vedere ca iPhone 6 s-a clasat pe locul 9 in interogarile din motorul de cautare.

  1. Samsung Galaxy S4
  2. iPhone 5s
  3. Nokia Lumia 520
  4. Huawei Ascend P6
  5. HTC One
  6. Nokia Asha 302
  7. LG Optimus l7
  8. HTC One A
  9. iPhone 6
  10. Sony Xperia Z

Google dezvaluie "Zeitgeist" (germana pentru "spiritul vremurilor"), explorand miliarde de interogari pe motorul sau de cautare. In plus fata de Zeitgeist, de la sfarsitul anului, care evidentiaza tendintele majore din 2013, Google ofera mai multe instrumente care ofera o perspectiva asupra tendintelor globale sau regionale, trecute sau prezente. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea