Stiinta & Tehnologie

#mod electronic #mod mecanic #tigara mecanica #tigara electronica

Ce alegem? Un MOD mecanic sau un MOD electronic?

Pentru utilizatorul de tigara electronica raspunsul la aceasta intrebare are mai multe componente pe care vom incerca sa le aratam in continuare in scopul de a deslusi si pentru cei neinitiati ce avantaje au fiecare dintre ele si, de ce nu, care sunt dezavantajele utilizarii acestor dispozitive care pun in functiune vaporizatorul reprezentat de un clearomizor sau un atomizor servisabil.

In primul rand utilizatorul trebuie sa stie care este diferenta esentiala dintre cele doua dispozitive. Privind catre un MOD mecanic observam ca este in fapt o carcasa purtatoare a unui acumulator schimbabil ce se incarca separat pe un incarcator dedicat si care are la dispozitie un buton (de regula la baza acestuia) cu care se realizeaza contactul si se produce descarcarea de energie catre rezistenta vaporizatorului.

Functionarea acestui MOD este liniara, cu alte cuvinte nu se poate interveni asupra valorilor tensiunii si ale curentului pe care acumulatorul le poate oferi. Practic se va putea vapa pana in momentul in care tensiunea acumulatorului folosit scade la un nivel la care vaporii obtinuti nu mai sunt satisfacatori pentru utilizator, moment in care acumulatorul trebuie inlocuit cu un altul incarcat, sau cel folosit trebuie pus la incarcat.

In contrast cu acest tip de MOD, cel electronic detine in plus o componenta cu circuite electronice care ajuta utilizatorul in a regla dupa necesitati nivelul curentului si al tensiunii acumulatorului pana la valori pe care le considera optime in timpul vapatului. In plus un astfel de MOD electronic detine si un afisaj electronic care prezinta prin meniuri succesive toti parametrii care pot fi modificati in timpul utilizarii: valoarea tensiunii si a curentului care dupa setare raman fixe pana la epuizarea capacitatii acumulatorului, valoarea tensiunii ramase in acumulator, valoarea rezistentei atomizorului sau clearomizorului, precum si numarul de puf-uri care sunt realizate.

Mai mult decat atat un MOD electronic este capabil sa intrerupa in scop preventiv furnizarea de curent catre vaporizator in scopul protejarii rezistentei acestuia, dar si pentru conservarea fizica a acumulatorului care ar putea fi suprasolicitat in anumite momente.

Un alt aspect important pentru utilizatori este marimea fizica si greutatea acestor MOD-uri, ele fiind diferite in functie de calitatea materialelor din care sunt produse. Exista dispozive atat mecanice cat si electonice care sunt produse din otel inox, altele din aliaj de aluminiu si altele chiar din cupru. Fiecare are o alta greutate fizica, dar si un alt aspect exterior, durata lor de utilizare fiind asociata cu felul in care sunt ingrijite de catre utilizator. Cu siguranta un MOD din otel inox va rezista mai mult decat unul din cupru in situatia in care primeste socuri prin cadere libera pe suprafete dure.

Ambele produse sunt acum disponibile, varietatea modelelor fiind una foarte mare, singurul inconvenient putand fi cel legat de marimea si greutatea acestora. O vizionare a acestor produse inainte de a le cumpara este bine-venita, sau cel putin o informare despre dimensiunile lor, fiabilitatea lor, toate acestea putand fi gasite in discutiile din formurile celor care deja le utilizeaza.

Fara indoiala ca o vizita intr-un magazin de tigari electronice in Bucuresti este cea mai buna solutie pentru ca veti putea simti la propriu cum se pliaza preferintelor dumneavoastra un MOD electronic sau unul mecanic, investitia fiind una pe termen lung si care asigura un vapat de calitate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea