Stiinta & Tehnologie

#itp #itp masina #inspectia tehnica periodica #verificare autovehicul

Ce acte sunt necesare pentru ITP-ul masinii

ITP-ul (Inspectia Tehnica Periodica) reprezinta o verificare amanuntita a autovehiculului. In cadrul ITP-ului, se vor verifica documentele de identificare ale vehiculului. De asemenea, urmeaza sa se stabileasca in ce stare se afla motorul masinii, daca franele raspund prompt la comenzile date de sofer si daca directia autovehicului functioneaza in parametri normali.

Inspectia Tehnica Periodica presupune si verificarea luminilor masinii, gradul de uzura al anvelopelor, dar si nivelul emisiilor poluante. In evaluarea masinii, se va tine cont si de aspectul sau exterior.
 

Acte necesare pentru efectuarea ITP-ului


Primul lucru pe care trebuie sa-l contina dosarul atunci cand mergi sa faci Inspectia Tehnica Periodica a unui autovehicul este certificatul sau de inmatriculare (talonul) sau, dupa caz autorizatia provizorie de circulatie. Aceasta autorizatie se elibereaza pentru ca proprietarul unui autoturism neinmatriculat inca in Romania sa poata avea dreptul sa circule pe teritoriul tarii, pana la finalizarea tuturor procedurilor de inmatriculare.

Indiferent ca atasezi la dosar talonul sau autorizatia provizorie de circulatie, actele trebuie sa fie in original.

Tot la efectuarea ITP-ului este nevoie si de cartea de identitate a persoanei care prezinta autovehicul la inspectie. Masina poate fi dusa la aceasta verificare de catre orice persoana, cu o singura conditie: sa detina asupra sa toate documentele necesare.

Pentru efectuarea ITP masini este nevoie si de polita R.C.A. ( Asigurare de Raspundere Civila Auto), in original. Atentie! Polita R.C.A. trebuie sa fie valabila la data inspectiei.

Un alt document important care nu trebuie sa lipseasca atunci cand masina este dusa la Inspectia Tehnica Periodica este cartea de inmatriculare a autovehiculului (CIV), securizata de R.A.R. si prezentata in original. In cazul in care proprietarul autovehicului este o societate de leasing, se accepta copie dupa cartea de identitate a masinii, doar daca aceasta este stampilata de proprietar cu mentiunea "conform cu originalul".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea