Stiinta & Tehnologie

#service #masina #service auto

Cati kilometri merge o masina pana o duci la service?

Este o intrebare intr-adevar buna si destul de des intalnita atat printre soferi, cat si printre incepatorii care au de gand sa dea de permis cat de curand posibil. Cati km o sa reziste masina daca nu ii fac schimburile de fiecare data? (Ceva ce este foarte nerecomandat), de ce ii fac aceste schimburi si cu ce ma ajuta?

 

Pentru a raspunde la aceste intrebari trebuie sa stim ca schimburile masinii sunt doua la numar: Cele de ulei si cele de filtre. Aceste schimburi sunt frecvente, dar depinde mult si de stilul in care este condus masina deoarece aceste schimburi se fac fie la un anumit numar de km facuti cu masina, fie la un anumit interval de timp (pentru ca nu toata lumea face foarte multi km anual).

Daca luam in calcul planul de km facuti cu masina, acestia se invart in intervalul de 15 - 20.000km.

Daca se ia in calcul cealalta varianta si masina mai mult o sa stea, un schimb de ulei si filtre se va face la aproximativ un an si jumatate deoarece exista riscuri ca pe acele filtre sa se depuna praf iar uleiul sa isi piarda din proprietati.

Pentru a ne face schimburile masinii in deplina siguranta, mereu trebuie sa apelam la un service auto unde un specialist se va ocupa de masina noastra cu cea mai mare atentie. Tot ce tine de mecanica auto este recomandat sa fie prelucrat de un service247 auto autorziat pentru a evita piesele de proasta calitate.

Trebuie luat in calcul un ulei de buna calitate cu niste proprietati bune de vascozitate si niste filtre bune, de la o firma cunoscuta care are multe recenzii pozitive. In momentul reviziei ti se ofera posibiltatea de a alege fiecare piesa in parte si producatorul acesteia dar trebuie sa tii minte ca un pret mai mic poate sa insemne si o calitate mai slaba, la fel cum un pret mai mare poate sa nu insemne ca este de o calitate mai aparte. Consulta serviceul auto Service247.ro pentru urmatoarea revizie a masinii tale.

Sursa foto: pinterest.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea