Stiinta & Tehnologie

# filmari video # filmari video de calitate #evhipamente video

Care sunt echipamentele necesare pentru o productie video de super-calitate?

In ultimul timp, continutul video a inceput sa fie din ce in ce mai apreciat de catre consumatori, motiv pentru care multi antreprenori sau companii au decis sa isi deschida propriul studio de productie video. Cererea de continut de calitate, precum si posibilitatea ca o reclama sau un clip sa devina virale atrag tot mai multe persoane in acest domeniu.

 

Cu toate acestea, inainte de a incepe sa comercializezi acest tip de continut, vei avea nevoie de echipamentul necesar pentru a obtine o productie video de cea mai buna calitate! Iata, in continuare, care sunt dispozitivele si accesoriile cu ajutorul carora vei putea edita si filma rapid clipuri si filmulete la nivel profesionist:

1. Camera de filmat – Desigur, acesta este primul din lista de echipamente de care vei avea nevoie pentru a da startul unui studio de productie video. Ai la indemana mai multe optiuni, astfel ca, in functie de bugetul tau, poti opta fie pentru un DSLR, fie pentru o camera video profesionista. Pentru incepatori, exista chiar si multe camere cu USB care ofera posibilitati bune de captura a imaginii, ce poate fi apoi editata in multiple moduri.

Sfatul nostru este sa optezi pentru o optiune mid-range, care iti va oferi accesul la productii video de calitate, fara a fi nevoie sa cheltui mii de euro. Ia in considerare si achizitionarea unei camere portabile mici, pentru a profita de acele secunde de inspiratie care apar cand te astepti mai putin.

2. Microfon – In functie de specificul productiilor, dar si de spatiul in care vei inregistra sunetele, poti opta pentru multiple modele de microfoane, cu fel si fel de functii. Astfel, in timp ce unele sunt ideale pentru captura vocii, altele sunt potrivite pentru sunetele ambientale sau pentru muzica.

3. Sursa de iluminare – In majoritatea cazurilor, nu vei avea acces la lumina naturala asa cum iti doresti. Mai mult, se recomanda evitarea umbrelor, astfel incat setup-ul tau va trebui sa fie “accesorizat” cu diverse reflectoare si softbox-uri, care elimina orice aspect neplacut. Acest lucru este valabil mai ales in domeniul video-urilor de produs, tutorialelor de make-up etc.

4. Trepied – Pentru o imagine impecabila, care respira profesionalism, vei necesita un trepied de calitate. Acesta va aduce stabilitate in orice productie video, ceea ce se traduce prin mai putin timp petrecut la editare. Este foarte folositor mai ales in cadrele lungi, cu zoom marit sau pentru filmarile in conditii de exterior.

5. Lavaliere – Daca optezi pentru un studio profesionist, unde vei primi invitati, asigura-te ca ai la indemana si aceste accesorii importante. Lavalierele sunt folosite pentru a elimina sunetele din fundal si pentru a capta vocea unei singure persoane. Sunt absolut necesare in emisiuni cu mai multi invitati, pentru filmari de spoturi cu multipli actori sau pentru diverse prezentari.

6. Stabilizator – Este un dispozitiv care consta intr-un ansamblu de greutati si pivoturi, care stabilizeaza imaginea unei camere aflate in miscare. Este folosit pentru diverse tipuri de productii, de la reclame filmate in spatii ample pana la documentare filmate in exterior.

7. Software si hardware – Orice studio sau casa de productie video trebuie sa aiba atat un computer performant, cat si soft-urile necesare pentru editare video. Pentru rezultate de top, alege un dispozitiv care se bucura de performante ridicate in acest domeniu, precum si software-uri la zi, cu licenta.

In concluzie, opteaza pentru aceste echipamente sau apeleaza la o casa de productie video cu experienta in domeniu, precum videomaniax.ro! Astfel, vei avea parte de clipuri video de cea mai buna calitate, content orientat pentru marketing, video-uri virale si multe altele!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea