Stiinta & Tehnologie

#achizitionare camera auto #camera auto

Camera auto, moft sau necesitate? 4 motive pentru care trebuie sa achizitionezi una cat mai rapid

Camera auto este vazuta de unii ca un moft, de altii ca o necesitate. Insa unde este adevarul si cand devine aceasta cu adevarat utila?

 

Desi unii sooferi si nu numai, o vad ca pe un moft, camera video este deosebit de utila pentru cei care se afla in trafic. Tehnologia moderna poate fi extrem de utila pentru a capta cele mai importante imagini din trafic, fie ca este vorba despre imagini care sa-ti fie utile in caz de accident, fie pentru a capta imagini fabuloase cu drumetiile facute. Insa, adevarata menire a unei camere auto este sa-ti ofere protectie in caz de frauda sau accident.

Iata 4 motive pentru care fiecare sofer trebuie sa aiba o camera auto pe bordul masinii.

1. Dovezi in cazul unui accident

Principalul motiv pentru care toti soferii trebuie sa aiba o camera video auto fata spate este pentru a surprinde imagini importante din trafic. Astfel, in cazul unui accident vei avea toate dovezile de care ai nevoie. De multe ori se intampla ca soferii care sunt implicati intr-un accident, din cauza unei alte persoane, sa fie sanctionati pe nedrept. Acest lucru nu se va mai intampla insa, daca o persoana rauvoitoare nu isi recunoaste vina, in prezenta unor dovezi concrete.

In plus, nu trebuie sa-ti faci griji ca vei fi nevoit sa o pronesti ori de cate ori pornesti la drum. O camera video auto va porni automat, de indata ce pornesti motorul masinii si se va opri singura cand motorul nu este in functiune. O camera auto ieftina este tot ce ai nevoie pentru a-ti asigura siguranta in trafic

2. Cea mai buna solutie pentru soferii indisciplinati

Pentru un sofer, aproape ca nu exista zi in care sa nu intalneasca soferi indisciplinati in trafic. Fie ca este vorba despre sicanare, incalcarea regulilor de circulatie, sau alte abateri, acesti soferi sunt la tot pasul.

O camera auto te ajuta sa raportezi soferii care nu respecta regulile. In lipsa unor dovezi insa, raportarea comportamentului necorespunzator al unui sofer poate fi o sarcina descurajanta, mai ales daca nu exista un martor ocular care sa depuna martuie. In schimb, cu ajutorul imaginilor surprinse de camera, totul se schimba, iar politia va ajunge rapid la soferii indisciplinati pentru a-I sanctiona.

3. Poti preveni frauda

Frauda este una dintre cele mai frecvente probleme ale secolului 21. In special cea in asigurari. Frauda nu doar ca afecteaza companiile de asigurari, pe scara larga, dar are un efect dezastruos asupra soferilor sinceri si responsabili.

Din pacate, exista doferi de masina, care la semafor dau intentionat in spate, lovind masina, pentru a obtine banii pentru asigurari, invinuind soferii responsabili. In prezenta unei camere auto acest lucru va fi surprins in imagini care, insotind declaratiile soferului, vor fi dovda fraudarii.

Un alt mod de frauda, penru a obtine bani de la soferi sau de la asigurarile medicale, de aceasta data, este cel in care, pietonii se arunca intentionat in fata masinilor. Si astfel de cazuri sunt des intalnite, iar singurul mod de a face dovada este cu cea mai buna camera auto fata spate.

4. Poti inregistra calatoriile 

De cate ori ti s-a intamplat ca in calitate de sofer sa nu pierzi cele mai frumoase peisaje deoarece erai nevoit sa fii atent la drum? Acesta este cel mai mare dezavantaj cand pornesti la drum si esti sofer.

Avand insa o camera auto vei reusi sa surprinzi toate aceste perisaje superbe si sa vizionezi imaginile de pe laptop, ori de cate ori simti nevoia. In plus, poti folosi filmuletele pentru a le incarca pe retelele de socializare. Doar nu vrei sa fii singurul care se bucura de peisajele superbe ale Romaniei.  

Daca ai nevoie de o recomandare camera auto pentru suprinderea celor mai bune imagini, atunci iti putem sugera sa-ti indrepti atentia catre o camera mai scumpa, care poate filma in full HD si color.  

De ce sa alegi o camera HD

Desi este mai scumpa decat o camera clasica, o camera HD iti ofera un unghi mai mare de filmare, astfel incat sa surprinda orice miscare. Tehnologia, rezolutia, si unghiul de filmare sunt deosebit de importante in trafic. Iar daca iti doresti sa surprinzi imagini senzationale din timpul calatoriilor, pe care sa le pastrezi ca amintire sau sa le postezi pe retelele de socializare, alege o camera cu stabilizator si cu o rezolutie cat mai buna. In acest caz, este recomandata o camera auto full HD.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea