Stiinta & Tehnologie

#inmatriculare #masina #bulgaria

Bulgaria vrea sa creasca taxa de inmatriculare auto

Romanii care vor sa-si inmatriculeze masinile in Bulgaria pentru a scapa de taxele din Romania trebuie sa se grabeasca.

Ministrului bulgar al Finantelor, Simeon Diankov, avertizeaza ca incepand din 2012 proprietarii de masini vechi si daunatoare mediului vor plati taxe foarte mari.

Legislatia permisiva din Bulgaria ar putea fi schimbata, lucru care ii va descuraja pe locuitorii tarilor vecine sa isi mai inmatriculeze aici autovehiculele.

Pe drumurile romanesti ar circula aproximativ 100.000 de masini bulgaresti, ceea ce reprezinta 2% din parcul auto al Romaniei.

Legislatia in vigoare stabileste taxele de inmatriculare in functie de numarul de cilindri si de pretul masinii. Astfel, masinile la " mana a doua " sunt taxate semnificativ mai putin ca automobilele noi.

Cotidianul bulgar 24 Ceasa, citat de Capital.ro, spune ca oficialii au in lucru un plan care ar taxa masinile doar in functie de cat polueaza, nu de anul fabricatiei.

Importatorii auto spun ca legislatia din Bulgaria stimuleaza cetatenii sa cumpere masini care dauneaza mediului. In 2008, 83% din masinile existente din Bulgaria aveau peste 10 ani vechime. In 2010, cifra a ajuns la 87%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea