Stiinta & Tehnologie

#Bugatti Atlantic #atlantic 57sc #concurs de eleganta auto #villa d'este

Bugatti 57SC Atlantic, cea mai eleganta masina din lume

Concursul de Eleganta Auto Villa d'Este este o competitie de eleganta dedicata masinilor clasice si celor vintage. Inca din anul 1929, competitia a avut loc pe malul lacului Como din Italia, in ultimul weekend al lunii aprilie. Din 2011, evenimentul s-a tinut in cea de-a doua jumatate a lunii mai.

In anul 2013, un superb exemplar Bugatti 57SC Atlantic din 1938 a castigat titlul "best of show" la faimosul eveniment. Masina ar putea deveni cea mai scumpa din lume, luand in considerare faptul ca un model similar detinut de Peter Williams a fost vandut la o licitatie cu o suma de aproape 40 de milioane de dolari, in mai 2010.

Doar patru Bugatti 57SC Atlantic au fost construite vreodata si jumatate din ele au disparut intre timp. Designul original, semnat de Jean Bugatti, a fost conservat in conditie perfecta pe modelul aflat in posesia lui Ralph Lauren.

Ralph Lauren este un mare pasionat si colectionar de automobile, unele dintre ele fiind extrem de rare. Peste 70 de masini sunt tinute in garajul proprietatii sale din Katonah, New York. Printre acestea se numara: trei McLaren F1 din 1966, un Ferrari 250 GTO din 1962, doua Ferrari 250 Testa Rossas, un Mercedes 300SL Gullwing, un Bentley Blower din 1929 si un Bugatti 57SC Atlantic.

Sursa foto: autoblog.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea