Stiinta & Tehnologie

#vodafone mclaren mercedes #mobil 1 #fia #braen gp #formula 1 #exxonmobil

Brawn GP in echipa cu Mobil 1

ExxonMobil anunta ca lubrifiantii si carburantii Mobil 1 vor fi livrati cstre Brawn GP incepand cu sezonul 2009 FIA de Formula 1 , pe langa parteneriatul tehnic cu Vodafone McLaren Mercedes.

"Parteneriatul pe termen lung dintre ExxonMobil si Mercedez Benz ne va asigura platforma tehnica pe care vom putea sa construim pentru a avea succes in acest sezon", a declarat Ross Brawn, Team Principal la Brawn GP.

Formula 1

De 31 de ani, parteneriatul cu Formula 1 i-a inspirat pe oamenii de la Mobil 1 sa creeze noi produse care sa asigure performanta si o protectie optima celor care practica sporturile cu motor. Cele mai recente tehnologii Mobil 1 sunt mai intai testate pe masinile de curse in Formula 1 si apoi adaptate la maainile obisnuite.

"Suntem incantati sa ne implicam mai mult in Formula 1, sprijinind Brawn GP. Astfel, ne consolidam relatia cu Mercedes-Benz si Vodafone McLaren Mercedes. Dupa descoperirea unei tehnologii, Departamentul nostru de Cercetare testeaza toate noile formule de lubrifianti Mobil 1 si carburanti ExxonMobil in Formula 1, prin urmare cu cat participam mai mult, cu atat cercetarile in domeniul tehnologic si descoperirile noastre vor fi mai surprinzatoare si mai benefice atat pentru masinile de competitie cat si pentru cele obisnuite"
, a declarat Harry Shablom, Global Motorsport Manager ExxonMobil.

Alte planuri

Implicarea extinsa in Formula 1 va creste sansele ca tehnologia sa fie transferata de la masinile de curse la cele obisnuite. Pe langa acest parteneriat, ExxonMobil va mai livra carburantii si lubrifiantii Mobil 1 catre Force India.

Mobil 1 New Life 0W-40, existent si in Romania este un bun exemplu, pentru ca asigura o performanta ridicata a motorului, potentiale beneficii legate de eficienta carburantului si asigura motoarelor o viata mai lunga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea