Stiinta & Tehnologie

# bratara soare #expunere soare #insolatie #bronzat

Bratara care iti spune ca ai stat suficient la soare

De teama ca oamenii au ajuns sa se fereasca de razele soarelui mai mult decat este cazul, o echipa de cercetatori a creat o bratara simpla, ieftina, din plastic, care sa avertizeze purtatorul cand a stat suficient la soare.

Orele petrecute la soare vor fi lipsite de grija efectelor nocive ale razelelor de soare. Bratara, din plastic si cu o cerneala speciala, care se elimina proportional cu durata expunerii la soare, va fi disponibila in trei variante, pentru diferite tipuri de piele. Potrivit doctorului David Hazafy, de la Universitatea Queen's din Belfast, dispozitivul va ajuta si la depistarea si rezolvarea problemelor legate de deficienta de vitamina D. "Este speciala pentru persoanele carora le pasa de posibilele pericole, dar tot isi doresc sa se distreze la soare. Mame, parinti, copii, persoane in varsta, cu totii pot beneficia de acest dispozitiv", a explicat acesta pentru "The Guardian".

Este foarte posibil ca bratara sa fiee rezistenta la apa si sa scoata un semnal sonor atunci cand nu mai este cazul sa va expuneti la soare. Aceasta va fi gata de comercializare la scara larga anul viitor si va costa in jur de 50 de lei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea