Stiinta & Tehnologie

Brabus Rocket - iute, dar vigilent

In Germania se desfasoara la ora actuala un program de sensibilizare a caselor de tuning auto cu privire la riscul pe care il reprezinta imbunatatirea accentuata a performantelor sportive ale unui automobil de serie. Campania “Tune it! Safe!” nu este tocmai o noutate, fiind demarata cu ocazia Salonului Auto de la Essen de anul trecut, insa in 2006, la acelasi salon, in luna decembrie, roadele muncii de un an vor fi concretizate prin prezentarea unui concept fabulos: o supersportiva de politie. Brabus, tuner-ul de casa al Mercedes-Benz, a modificat, in conformitate cu destinatia pe care ar trebui sa o aiba modelul in cazul in care ar fi folosit, un exemplar CLS Rocket echipat cu un motor V12 de 6,3 litri, ce dezvolta 730 cai putere si un cuplu maxim de 1320 Nm, limitat electronic la 1000 Nm. Astfel, pe plafonul exterior au fost instalate girofaruri cu lumina albastra, pe laterale au fost adaugate autocolante de culoare albastra cu inscriptia “Polizei”. Cat despre performante, acestea sunt cat se poate de elocvente: 0-100 km/h in doar 4 secunde si o viteza maxima de 360 km/h sunt motive suficiente care ar trebui sa inspaimante pana si pe cel mai abil infractor , in cazul in care pe urmele sale s-ar afla un astfel de Brabus CLS Rocket.
Cititi astazi in Bloombiz:
Noul Cod Rutier - lista sanctiunilor

Amenzi mai mari, legi mai stricte, un sistem nou de penalizare . Toate pentru a scapa de numarul mare de accidente grave de circulatie petrecute pe strazile din Romania. De la 1 decembrie, multe dintre contraventiile in trafic se vor transforma in infractiuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea