Stiinta & Tehnologie

#poluare #consum de carburant #bmw

BMW reduce consumul de combustibil

BMW Group isi reconfirma pozitia de lider in randul constructorilor auto in ceea ce priveste reducerea consumului de combustibil si a emisiilor.

In acest moment, nu mai putin de 23 de modele BMW un un nivel al emisiilor de CO2 de maximum 140 gr/km, iar 23 vor indeplini din aceasta toamna normele EU5. Noul BMW 330d cu tehnologia BMW BluePerformance va respecta chiar standardele EU6 (aceeasi masina, ce va dispune, optional, de tehnologia BMW BluePerformance, va fi prima din gama de modele 2009 care va indeplini standardele EU6, ce vor intra in vigoare in 2014).

Toate acestea sunt posibile datorita sistemului BMW EfficientDynamics, de care, din luna august a acestui an, vor beneficia peste 1 milion de masini. Totodata, lansarea noului Seria 7 introduce aceeasi tehnologie si in segmentul limuzinelor de lux. Prin modelul BMW 520d, nemtii ofera singura masina din segment cu un nivel al emisiilor CO2 de sub 140 grame per kilometru si care respecta clasificarea EU5.

La gama BMW Seria 3, versiunile Limuzina si Touring ale modelului BMW 318d, precum si variantele Limuzina, Touring, Coupe si Cabriolet ale modelului BMW 320d inregistreaza un nivel al emisiilor CO2 ce variaza intre 123 si 140 grame per kilometru.

Seria 1, cel mai putin poluant

Posibilitatea de alegere intre modele cu un nivel redus al emisiilor este si mai mare la Seria 1. Lider absolut este BMW 118d care, in versiunile cu cinci si trei usi , atinge un nivel al emisiilor CO2 de numai 119 grame per kilometru. Alte modele care se afla sub pragul de 140 grame per kilometru sunt noul BMW 118d Cabriolet, BMW 120d in versiunea cu cinci usi, variantele cu trei usi ale modelelor Coupe si Cabriolet, precum si modelele BMW 123d (cinci usi), BMW 123d (trei usi) si BMW 123d Coupe.

Sumplimentar, versiunile pe benzina ale motoarelor sunt deosebit de eficiente: ambele variante - in cinci, respectiv in trei usi - ale modelului BMW 116i au emisii de 139 grame per kilometru, iar BMW 118i atinge nivelul de 140 grame per kilometru. Acestea se adauga listei de modele cu cele mai reduse emisii CO2.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea