Stiinta & Tehnologie

#bmw #lider #bmw seria 5 gran turismo #bmw x

BMW lider in segmentul premium

Cu 689 unitati livrate in primul semestru al acestui an in Romania, BMW se impune ca lider in segmentul premium. In contextul in care piata auto a fost marcata de recesiune si acest an, BMW este printre putinele marci premium care inregistreaza cresteri importante si isi consolideaza astfel semnificativ cota de piata. Fata de 487 unitati livrate in 2009, performanta din primele sase luni ale acestui an inseamna un plus de 41,5%.

Cu 174 unitati livrate in primele sase luni (+107,5% fata de aceeasi perioada 2009), BMW X5 ocupa in continuare prima pozitie in mixul de modele ale marcii pe piata romaneasca. De altfel, BMW ocupa prima pozitie in categoria modelelor SUV premium. BMW X6 (128 livrari, 0% variatie), BMW X3 (79 livrari, +84%) si nou lansatul BMW X1 (69 livrari) intaresc pozitia de lider si aprecierea de care BMW se bucura in acest segment deosebit de competitiv.

Calendarul de lansari a sustinut de asemenea cresterea marcii. BMW X1 si bmw seria 5 gran turismo au deschis segmente complet noi pentru marca si au adus volume suplimentare.  In acelasi timp, noile BMW Seria 5 si  BMW X5 prezentate in prima parte a acestui an au intarit suplimentar pozitia marcii pe segmentele respective. Cumulat, livarile pentru BMW Seria 5 Sedan in primele 6 luni au inregistrat o crestere de 25% si se incadreaza pe un trend ascendent important.

BMW EffcientDynamics, pachetul de tehnologii pentru cresterea performantelor si scaderea consumului de combustibil, a cunoscut un plus de imagine prin lansarea primelor doua modele hibride ale marcii. Exclusivul BMW X6 ActiveHybrid a inregistrat deja primele doua livrari catre clienti.

In prezent BMW este singurul producator premium care ofera tehnologii pentru reducerea emisiilor si consumului standard pentru toate modelele din portofoliu. Pana acum, peste 1,6 milioane automobile echipate cu masuri BMW EfficientDynamics au fost livrate la nivel mondial.

Pentru sfarsit de an, cel mai important eveniment al marcii va fi lansarea noii generatii BMW X3. Din septembrie modelele BMW Seria 5 Sedan si Gran Turismo vor primi pentru prima data in echipare sistemul xDrive, atat de apreciat pe piata din Romania.

Si marca MINI se plaseaza pe un trend ascendent. In Romania, MINI a inregistrat o crestere de 25% fata de anul precedent (40 de unitati livrate in primul semestru 2010 vs. 32 in 2009). Si asteptarile pentru marca britanica sunt deosebit de pozitive. MINI Countryman , model anuntat a fi lansat in luna septembrie, va deschide un segment complet nou pentru marca si exista potential important de crestere pentru ultimele sase luni ale acestui an.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea