Stiinta & Tehnologie

#bluetooth 3.0 #high speed #protocol radio #wi-fi #enhanced power control

Bluetooth 3.0 este oficial

Noua versiune este oficiala, se numeste 3.0, iar specificatiile tehnice au fost si ele facute publice.

Una din conectivitatile cele mai des intalnite intr-un telefon mobil este Bluetooth -ul.

Viteza mare

Numit Bluetooth 3.0 High Speed noul protocol promite viteze de opt ori mai mari decat versiunea 2.0 cu EDR (Enhanced data rate) care era pana acum integrata in dispozitivele mobile si nu numai.

Noua viteza de transfer a fost atinsa datorita unui alt protocol, cel radio de 802.11. Desi pare asemanator cu Wi-Fi 802.11, cele doua sunt lucruri diferite, Wi-Fi-ul fiind doar o implementare pentru protocolul radio.

Bluetooth 3.0 va putea face si streaming de fisiere video de pe PC catre un televizor sau chiar telefon mobil. Sistemul este asemanator cu certificatul DLNA (Digital Living Network Alliance) care poate sa faca streaming audio si video prin Wi-fi.
Din 2010

Producatorii de dispozitive compatibile cu Bluetooth au inceput deja lucrul pentru implementarea versiunii 3.0. In prezent se stie ca telefoanele mobile cu BT 3.0 ar trebuie sa apara pe piata din 2010.

Noul Bluetooth 3.0 a fost imbunatatit cu tehnologia EPC ( Enhanced Power Control ), pentru situatiile in care un gadget se deconecteaza in timpul unui transfer.

Totusi, reprezentantii companiei producatoare, Bluetooth SIG, au declarat ca noua versiunea va fi mai necrutatoare cu bateriile telefoanelor mobile. De aceea acestia au precizat ca acesta sa fie folosit doar cand este nevoie si sa nu fie activat permanent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea