Stiinta & Tehnologie

BlackBerry Curve 8300, nu numai pentru business

Modelul Curve 8300 apartine ultimei generatii de BlackBerry (alaturi de 8830 ). Odata cu lansarea lui 8300 (in mai 2007), aparatele BlackBerry si-au exprimat clar intentia de a se adresa si unui alt segment de piata , in afara de cel strict business.

Design

Designul rotunjit al lui Curve face din el un model foarte atractiv, atingand echilibrul perfect intre un aparat suficient de mare pentru a avea o tastatura qwerty si totusi suficient de mic pentru a fi un telefon mobil.

Deasupra tastaturii, ecranul de 320x240 pixeli este echipat cu un senzor care ajusteaza automat intensitatea in functie de luminozitatea mediului exterior.

Caracteristici

Chiar daca compania RIM ( Research In Motion Limited – compania producatoare BlackBerry) nu mai detine monopolul pietii in ceea ce priveste serviciile de email push, mesageria ramane caracteristica principala a lui BlackBerry Curve 8300 . In afara de email, de pe 8300 mai pot fi trimise si SMS-uri, MMS-uri si mesaje prin BlackBerry Messenger. Marele dezavantaj al lui 8300 este ca nu poate citi codul HTML din emailuri, afisand doar text simplu.

Modelul Curve 8300 poate deschide fisiere Microsoft Office , fisiere media si PDF-uri, dar nu le poate insa edita. Ca si conectivitate, foloseste EDGE si GPRS dar nu are incluse si Wlan sau 3G.

Camera de 2 megapixeli cu iluminare cu leduri nu se descurca excelent la captura video. O caracteristica importanta este media player -ul care suporta o gama larga de fisiere video si audio si include si optiuni de editare.

Memoria de 64 MB poate fi extinsa cu un card microSD, al carui slot este pozitionat greu accesibil sub baterie, langa cartela sim. Lui BlackBerry Curve 8300 ii lipseste GPS-ul, chiar daca are o aplicatie interesanta pentru harti.

Performante

Un mare avantaj al lui 8300 este tastatura care ofera o viteza buna de scriere. Problemele apar atunci cand se lucreaza online, din cauza vitezelor mici de transfer de care dispune modelul.

BlackBerry Curve 8300 se descurca minunat la formarea numerelor de telefon pe baza de voce, putand sa recunoasta atat cifrele unui numar cat si numele contactului din agenda cu o exactitate uimitoare.

Camera si media player-ul arata deschiderea RIM catre lumea multimedia si catre un nou sector de piata. Durata de viata a bateriei este acceptabila pentru facilitatile aparatului, tinand mai mult de doua zile in conditii de utilizare intensa.

Concluzie

BlackBerry Curve 8300 merita cu siguranta un segment mai larg de piata, fiind de dimensiuni reduse si foarte usor de folosit.

Chiar daca ii lipsesc multe facilitati (GPS, WLan, 3G) BlackBerry Curve 8300 este considerat unul dintre cele mai bune telefoane-PDA disponibile pe piata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea