Stiinta & Tehnologie

#ecran full HD #full hd #card #aplicatii #procesor dual-core

BlackBerry a prezentat doua smartphone-uri noi

Compania Research in Motion (RIM) a prezentat, miercuri seara, noul sistem de operare BlackBerry OS 10 precum si primele doua smartpone-uri care vor utiliza aceasta platforma: BlackBerry Z10, respectiv BlackBerry Q10.

Noul Q10 pastreaza aceeasi tastatura Qwerty intalnita la toate modelel BlackBerry, la care se adauga un ecran tactil Amoled patrat, cu diagonala de 3,1 inci si 2 GB de memorie RAM. Telefonul urmeaza sa fie disponibil pe piata incepand cu luna aprilie.

BlackBerry Z10 este deja disponibil in Marea Britanie. Deocamdata nu se cunosc detalii referitoare la lansarea lui oficiala pe alte piete din Europa. In ceeea ce priveste detaliile tehnice, Z10 se poate lauda cu procesor dual-core de 1,5 GHz, ecran tactil, 2 GB memorie RAM, spatiu de stocare de 16 GB si un slot de card. Camera lui foto este de opt megapixeli si poate filma in format full HD.

Ambele telefoane sunt dotate cu sistemul Blackberry OS 10, care vine echipat cu peste 70.000 de aplicatii, printre care si Facebook, Twitter, Skype. De asemenea, utilizatorii vor descoperi si popularul joc Angry Birds.

Tot in cadrul aceleiasi prezentari, compania RIM a anunta isi va schimba numele in BlackBerry.

Sursa foto: go4it.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea