Stiinta & Tehnologie

BlackBerry 9000 este oficial si are nume: Bold

De mai bine de o luna, cei de la RIM (Research in Motion) ne tachineaza cu poze si informatii fugare despre cel mai recent model al lor care se alfa in lucru.

Chinul a trecut pentru ca modelul BlackBerry 9000, dupa cum a fost denumit pana acum, a devenit oficial si are si un nume: Bold.

Pentru ca e...

Din spusele celor de la RIM, numele i se trage de la ecran, care are o rezolutie pe jumatate VGA, adica 480 x 320 si 65.000 de culori, iar inginerii care il testau spuneau despre el ca este un ecran "bold" sau "brilliant". Am putea sa ii credem pe cuvant pentru cei care au primit telefoanele la test s-au aratat foarte incantati de performatele lui.

Dar aceasta nu este singura noutate pe care Bold o are. In primul rand meniul este putin schimbat, un look ceva mai modern. Dar in mare toata infasisarea telefonului a fost schimbata. De la look-ul usor imbatranit si simplu, RIM a scos la iveala cu acest model un telefon stilat, cu o carcasa neagra cu benzi argintii si tastatura noua, dar standard QWERTY il fac pe Bold sa isi merite numele.

Terminalul masoara 4,5 x 2,6 x 0,5 inchi si cantareste in jur de 133 de grame. Functioneaza in retea quad-band (GSM 850/900/1800/1900) si are suport de conectivitate HSDPA. Nu ii lipsesc nici Wi-Fi-ul, Bluetooth-ul 2.0 cu A2DP si GPS incorporat.

Puterea Intel

Puterea lui Bold vine si din procesorul Intel PXA270 de 624 MHz. Are memorie flash de 128MB si memorie on-board de 1 GB, dar vine cu supliment de slot card microSD si SDHC pentru upgrade de pana la 16 GB.

La capitolul multimedia BlackBerry Bold vine cu o camera foto de doar 2 megapixeli, sincer se putea putin mai mult, si player care suporta formate audio si video MP3, WMA, AAC, DivX4 si WMV3. Standardul de SMS /e-mail-uri nu s-a schimbat, dar acum poate si vizualiza documente si scrie/edita pentru ca are suita Go si Dataviz Documents.

RIM a anuntat ca modelul se va lansa oficial in aceasta vara pe plan mondial, asa ca avem sanse sa-l primim ca toti restul, dar il vom cumpara la acelasi pret ca ei, adica o suma intre 300 si 400 de dolari.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea