Stiinta & Tehnologie

#femei #masini #barbati

Barbatii si masinile

Se spune ca barbatii si masinile au un tip special de relatie, de tipul celei intre cei mai buni prieteni. Este vorba de o legatura ce are la baza iubirea (?) si camaraderia care, chiar si dupa trecerea timpului nu reusesc sa se deterioreze.

Poate ca nu este tocmai gresit sa spun ca masinile sunt cei mai buni prieteni ai barbatului, la fel cum sunt considerate bijuteriile de catre femeie. Ei au aceasta afinitate ciudata pentru autoturisme, pe care nici o femeie nu a fost capabila sa o descifreze pana acum.

Spunem adeseori ca barbatii sunt ca niste copii cand vine vorba de masini si ma bazez cand spun asta pe sclipirea aceea speciala din ochii lor, la simpla rostire a numelui masinii lor. "Iubire" este cuvantul pe care multi l-ar folosi atunci cand vine vorba de masini si barbati la un loc, si pe buna dreptate. Masinile, cred eu, au o putere terapeutica asupra lor dupa o zi lunga de munca: parca il vad in spatele volanului, ascultand muzica preferata si doar plimbandu-se pe strazi pe care numai el le cunoaste sau, cel putin, crede ca numai el. Am cunoscut barbati care mi-au spus ca acesta este unul dintre putinele moduri in care se pot relaxa si in care pot depasi realitatea zilei.

De altfel, atunci cand vezi un grup de barbati laolalta, poti fi sigura in proportie de 80% ca subiectul de discutie cel mai aprins nu sunt femeile, ci masinile. Pot gasi atat de multe lucruri de dezbatut pe marginea aceluiasi subiect. De fiecare data. Singura concluzie plauzibila pe care am putut-o gasi este ca barbatii, prin natura lor, sunt predispusi sa caute adrenalina s,i sa apese acceleratia in timp ce se lasa purtati de vant si de viteza, devenind dependenti de aceste senzatii. De fapt, daca ma gandesc mai bine, motivul afinitatii dintre masini si barbati poate fi, de asemenea, faptul ca barbatii cauta o companie in care sa se increada pe termen lung si care sa nu-i critice niciodata.

Multe dintre noi rabufnim cateodata, probabil dintr-o gelozie nefondata, atunci cand barbatul din viata noastra a preferat un drum cu masina te miri unde decat o plimbare in parc. Eu zic ca trebuie sa le intelegem pasiunea si sa ne spunem mereu ca "rivala" noastra nu e decat un fier, o jucarie pe care tot trebuie sa o lase deoparte la un moment dat "cand li se face foame". Insa niciodata sa nu-i punem sa aleaga intre masina si noi... nu cred ca vrem sa aflam raspunsul.

La inceput, suna absurd ca femeile sa fie comparate cu masinile, atunci cand vorbim de prioritatile barbatilor. Dar, cu cat analizeaza mai atent situatia, barbatii incep sa realizeze ca inima lor este de cele mai multe ori impartita intre doua "produse" - femei si masini. Pentru ei, ambele au numeroase asemanari si se strecoara destul de usor in sufletele lor.

Utilitatea unui automobil consta in primul rand in miscare-a pleca de acasa pentru a ajunge la locul de munca si inapoi. Dar barbatii isi viziteaza, de asemenea, femeile - prietene, amante, etc; si se folosesc tot de masini pentru asta. Apoi calatoresc in compania femeilor in vacante prelungite sau in excursii la sfarsit de saptamana. Deci, masinile nu se misca doar pentru sarcini legate de serviciu, ci se deplaseaza si din cauza sau pentru femei.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea