Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #orange #vodafone #ancom #cosmote #banda de frecvente

Banda de frecvente GSM si 3G, scoasa la licitatie de ANCOM

ANCOM scoate la licitoate frecventele de radio din benzile de 900 si 1800 MHz, folosite pana acum de Vodafone, Orange si Cosmote .

In urma esecului negocierilor dintre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii si firmele de telecomunicatii, licitatia se va desfasura in prima parte a anului 2012.

"Urmarim existenta pe piata romaneasca a cel putin patru operatori care sa poata concura in conditii egale", a explicat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, citat de Capital.ro.

"Vom scoate cel mai probabil 5 blocuri de 5 MHz cantitate suficienta de spectru pentru a furniza servicii de voce de buna calitate, respectiv servicii 3G si chiar 4G", a mai spus seful ANCOM.

Licentele Vodafone si Orange au fost prelungite pana la sfarsitul anului viitor, iar castigatorii licitatiei vor putea beneficia de frecvente incepand cu 1 ianuarie 2013. Licenta pentru banda de frecventa detinuta de Cosmote expira in 6 aprilie 2014.


Sursa foto : Dailybusiness.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea