Stiinta & Tehnologie

#orb #braille #b-touch #telefon mobil #concept

B-Touch, terminal concept pentru cei orbi

Exista destule terminale concept, care mai de care mai dotate si aratoase, dar nu multe se adreseaza unei nise speciale de consumatori.

Conceptul de telefon B-Touch este destinat persoanelor cu probleme de vedere , mai precis, celor orbi. In prezent modelul este inca o simpla idee.

Capacitati

Din pacate terminalul nu are o lista de specificatii tehnice, dar creatorul sau, designer-ul independent Zhenwei You a adaugat o serie de caracteristici care vor ajuta persoanele oarbe sa foloseasca un telefon mobil.

Pentru a face fata utilizatorului, modelul B-Touch se ajuta de aceelasi ecran tactil pe care terminalul Apple, iPhone il are.  Totusi, tehnologia pentru acest model merge ceva mai departe. Terminalul va suporta o aplicatie Braille care va ghida utilizatorul sa citeasca mesajele sau alte texte prin intermediul ecranului tactil. Alte detalii

Conceptul Touch-B va dispune si de un sistem si un software special vocal care va putea sa citeasca mesajale primite.  Telefonul va mai putea fi folosit ca dispozitiv de navigatie, book reader sau ca un gadget care va recunoaste diferite obiecte din jur.

Designer-ul a precizat ca B-Touch va avea incorporat si sistem de formare a numarului de telefon al unei persoane din agenda prin comanda vocala. Totodata, telefonul va putea recunoaste scrisul dintr-un text. Asezat pe o pagina de carte, ziar, etc, acesta va scana textul dat si il va reda vocal utilizatorului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea