Stiinta & Tehnologie

Audi made in Romania?

Dupa Renault, Ford si, mai nou, Mercedes, se pare, si Audi ar putea produce autovehicule in Romania, conform unei declaratii facute, ieri, de Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, Comert si Turism. „Sunt studiate in prezent mai multe locatii si se incearca gasirea unui teren potrivit. Cei de la Mercedes gasisera la Oradea, unde totul parea in regula, dar, pana la urma, au constatat ca panza freatica de acolo este foarte subtire. Din cate stiu, se pare ca s-au orientat catre Timisoara”, a declarat Silaghi.

Cat despre Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, ministrul a adaugat ca “lucrurile sunt abia in faza de inceput si nu va pot da detalii despre locatiile catre care s-ar putea indrepta”. Silaghi sustine, de asemenea, ca si cei de la Mitsubishi ar cauta un teren potrivit in Romania, insa aceste informatii au fost infirmate de premierul Tariceanu, care a declarat, saptamana trecuta, ca producatorul japonez nu va investi in zona. „Din pacate, nu sunt decat iluzii , si aceasta pentru ca, din punct de vedere geografic, costurile logistice cu transportul sunt prea mari pentru a exista tentatii”, a incheiat Tariceanu.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la  Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea