Stiinta & Tehnologie

#energie #audi a8 #faruri #tehnologie multi-LED #faza lunga #faza scurta

Audi introduce o tehnologie multi-LED, interzisa in SUA

Audi a prezentat la Salonul Electronicelor de Consum din Las Vegas o noua tehnologie multi-LED pentru faruri, care lumineaza mult mai bine, fara sa deranjeze soferii masinilor care circula din sens opus. Acestea nu au primit insa si avizul pe piata americana, deoarece legislatia din SUA, veche de 45 de ani, nu permite utilizarea unor astfel de faruri.

Expertii in domeniu sustin insa ca multi-LED-urile sunt extrem de utile, deoarece sunt mai durabile, genereaza mai putina caldura si folosesc mai putina energie.

Persoanele care doresc sa isi echipeze automobilul cu aceasta tehnologie trebuie sa plateasca in plus 3.000 de dolari.

Compania Audi este unul dintre producatorii care insista ca regula conform careia farurile trebuie sa aiba faza lunga si faza scurta sa fie schimbata, mai ales ca noile faruri pe care le propune ajusteaza automat lumina.

Noile faruri multi-LED vor fi disponibile pentru modelul Audi A8, care are un pret de pornire de 72.000 de dolari si poate ajunge pana la 134.500 de dolari.

Sursa foto: www.superforza.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea