Stiinta & Tehnologie

#propulsor #supape #tfsi #audi a5

Audi A5 de la 1.8 TFSI la 2.0 TFSI

Audi anunta ca adauga un nou propulsor in oferta coupe-ului Audi A5 . Este vorba de un 2.0 litri TFSI care produce 178 de CP si este pregatit sa ia locul actualului entry level de 1.8 litri, tot TFSI. O mutare fireasca dupa unii analisti care sustineau ca propulsorul de 1.8 litri era prea mic pentru Audi A5 – acesta fiind introdus oricum mai tarziu in oferta, creand astfel cea mai ieftina varianta de Audi A5.

Noul TFSI beneficiaza de cea mai noua tehnologie Audi in ceea ce priveste controlul dinamicii supapelor (valvelift technology). Gratie acestuia propulsorulde 2.0 litri poate pune la dispozitia Audi A5 un cuplu de 350 Nm, intr-o plaja de turatie incepand de la 1500 si pana la 3900 de rpm.

Cu acest propulsor sub capota Audi A5 ajunge la prima suta in 7.8 secunde si poate atinge o viteza maxima de peste 230 de km/h. Consumul si emisiile de carbon sunt mai mici decat in cazul propulsorului 1.8 TFSI cu 7.5 si, respectiv, 9 procente. Propulsorulde 2.0 litri TFSI are la baza motoru de 2.0 litri FSI, aflat deja in oferta Audi A5.

Schimbarea are si o parte negativa, legata de pretul noului entry-level Audi A5 care va fi cu siguranta mai mare. Oricum, Audi A5 ramane un coupe frumos, care isi imparte piata cu BMW Seria 3 Coupe, desi ca dimensiuni se apropie mai mult de Seria 6.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea