Stiinta & Tehnologie

#amenda #cod rutier #trafic

Atentie in trafic! Au crescut amenzile de la 1 ianuarie 2011

De la 1 ianuarie 2011, soferii romani care gresesc in trafic, vor plati amenzi mai mari. Vezi cu cat a crescut punctul-amenda.

Potrivit legislatiei, valoarea unui punct-amenda a crescut cu aproape 12% si a ajuns la 67 de lei, adica 10% din salariul minim brut pe economie.

Valoarea maxima a amenzilor pentru persoane fizice a crescut la maximum 1.340 de lei, in timp ce persoanele juridice pot fi amendate pana la 6.700 de lei.

Daca esti oprit de politie pentru ca ai condus fara centura va trebui sa platesti intre intre 134 si 201 lei, fata de amenda de maximum 180 de lei, de pana acum.

In cazul in care soferul depaseste cu 30 kilometri/ora viteza maxima admisa sau opreste fara motiv pe banda de urgenta a autostrazilor, va putea fi amendat cu sume intre 268 si 335 de lei.

Depasirea cu 40 kilometri/ora a vitezei maxime admise sau ignorarea semnului "Stop", va fi sanctionata cu amenzi intre 402 si 536 de lei, potrivit EVZ.ro.

Cele mai mari amenzi prevazute pentru persoanele fizice, intre 603 si 1.340 lei, vor fi acordate soferilor care injura in trafic, celor care transporta copii sub 12 ani pe locurile din fata ale masinilor, blocheaza intersectiile sau depasesc cu 50 de kilometri/ora viteza maxima admisa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea