Stiinta & Tehnologie

#ford b-max #ford #suv #fabrica craiova # ford craiova

Asa arata SUV-ul pe care Ford il va construi la Craiova

Compania americana Ford pregateste un SUV de dimensiuni mici care va fi construit la fabrica de la Craiova, potrivit autoexpress .co.uk.

SUV-ul celor de la Ford este bazat pe platforma Fiesta si urmeaza sa fie prezentat in premiera mondiala in martie 2012, cu ocazia Salonului auto de la Geneva.

Principalul concurent al noului Ford este Nissan Juke. SUV-ul va fi disponibil in variante 4x4 si 2x4. De asemenea, masina va avea parte atat de motorizare diesel, cat si pe benzina.

SUV-ul va beneficia de motoare de un litru si 90 CP din generatia EcoBoost. Motorul, fabricat si el tot la uzinele de la Craiova, este in trei cilindri, insa functioneaza exact ca unul in patru cilindri, insa cu un consum si un nivel de emisii mult mai reduse.

De asemenea, nou SUV Ford are propulsoare de 1,6 litri cu sistem start & stop. Pretul de pornire al unei astfel de masini va fi de 16.000 de euro.

In urmatorii trei ani, Ford si-a propus sa lanseze in Europa 20 de modele integral noi sau variante imbunatatite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea