Stiinta & Tehnologie

#os 3.0 #sistem de operare #ipod touch #iphone 3g #apple

Apple prezinta sistemul de operare iPhone 3.0

Compania americana Apple a anuntat lansarea celui mai nou sistem de operare pentru terminalul iphone ">iPhone .

Noul software se numeste iPhone 3.0 si vine cu peste 100 de noi caracterisitici.

Update-uri mari

Printre cele mai importante update-uri ale sistemului de operare iPhone este modul de taiere/copiere (Cut, Copy & Paste), in care asa cum se presupunea initial, utilizatorul va folosi doua degete pentru a selecta textul si pentru a-l copia.

Mai mult, de acum iPhone 3G va avea Bleutooth cu A2DP pentru streaming audio si suport pentru tastatura in mod landscape. Totusi, unul din cele mai asteptate aspecte este faptul ca de acum iPhone 3G va suporta trimiterea de MMS-uri si utilizatorul va putea sa faca forward mesajelor.

Telefonul suporta Voice Memo, care pot fi trimise prin e-mail sam MMS, iar insemnarile personale (Notes), pot fi sincronizate cu iTunes.

Alte imbunatatiri


Browser-ul web proprietar Apple, Safari vine acum cu manager de parola si a fost introdusa o metoda de securizare a browser-ului in cazul atacurilor de gen fishing.

Unele update-uri facute sunt compatibile numai cu iPhone 3G, altele si cu prima versiune a telefonului Apple. Totodata, iPod Touch este si el compatibil cu iPhone 3.0. Utilizatorii playerelor muzicale de acest gen vor plati suma de 9,95 USD (in jur de 35 RON) pentru acest sistem, iar detinatorii de iPhone vor putea sa isi faca upgrade gratuit.

In ciuda faptului ca noul iPhone 3.0 a facut loc multor imbunatatiri, exista in continuare lacune. Nici acum, iPhone-ul nu dispune de suport Flash pentru browser-ul Safari si nu are capabilitati de inregistrare video.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea