Stiinta & Tehnologie

#apple #samsung #htc #rim

Apple incepe un razboi. Steve Jobs ataca RIM, HTC si Samsung

In data de 16 iulie 2010, CEO-ul Apple, Steve Jobs a tinut o conferinta de presa legata de problema antenei telefonului iPhone 4. Dar presedintele companiei nu a incercat sa remedieze situatia, din contra, a inceput un adevarat razboi, aratand cu degetul alte companii in incercarea de a scoate in evidenta problemele lor.

In cadrul conferintei, Steve Jobs a recunoscut ca iPhone 4 nu este perfect, dar cei prezenti au fost surprinsi cand CEO-ul a aratat o serie de imagini cu telefoane concurente, blackberry bold 9700, htc droid Eris si Samsung Omnia II , incercand sa demonstreze ca telefoanele prezinta aceleasi probleme.

Pentru moment, reprezentantii Samsung si HTC nu au facut inca nicio declaratie oficiala in legatura cu "acuzatiile" pe care presedintele Apple le-a adus in cadrul conferintei de presa de vineri 16 iulie 2010.

Daca HTC si Samsung pastreaza inca tacerea, research in motion au dat replica. Astfel, cei doi Co-CEO de la RIM, Mike Lazaridis si Jim Balsillie au facut o declaratie publica cu privire la comportamentul lui Steve Jobs: "Incercarea Apple de a atrage compania Research in Motion in propriul dezastru este de neacceptat. Apple pare ca incearca sa deformeze adevarul in ochii publicului asupra problemei antenei. Compania RIM a reusit de-a lungul a mai bine de 20 de ani sa produca telefoane mobile cu semnal si capacitati de conectivitate ridicata, iar un lucru este sigur, utilizatorii de BlackBerry nu au nevoie de carcase speciale pentru telefoanele lor pentru a ramane conectati. Apple a luat anumite decizii atunci cand a realizat design-ul iPhone si ar trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru aceste hotarari in loc sa incerce sa traga in jos Research in Motion si alti producatori cu o problema care priveste doar iPhone-ul".

Pe de alta parte, chiar daca niciun telefon Nokia nu a fost prezentant in cadrul evenimentului, reprezentantii companiei finlandeze au tinut sa mentioneze intr-o declaratie oficiala ca: "Desing-ul antenei de telefon este un subiect complex care a fost in atentia Nokia de ani de zile. Compania a investit foarte multe resurse in studii pentru a stii cum obisnuiesc oamenii sa tine telefonul in mana in timp ce vorbesc, asculta muzica sau navigheaza pe internet".

In cadrul conferintei de vineri, CEO-ul companiei americane, Steve Jobs a mai declarat ca Apple nu va incepe un recall al telefoanelor iPhone 4, dar ca utilizatorii care doresc sa inapoieze telefonul vor primi suma intreaga pe care au platit-o la cumpararea terminalului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea