Stiinta & Tehnologie

#samsung #apple #iphone #android #mobile

Apple a castigat procesul: Samsung are de platit 1 miliard dolari

Apple a inregistrat o victorie importanta impotriva Samsung, companie acuzata ca a copiat designul iPhone pentru mai multe gadgeturi. Compania sud-coreeana este obligata sa plateasca daune de 1,05 miliarde dolari catre Apple.

Samsung va ataca in continuare verdictul, insa consecintele verdictului in favoarea Apple ar putea fi grave pentru compania sud-coreeana.

In 20 septembrie, Apple va incerca sa interzica vanzarea gadgeturilor Samsung ce ar avea un design copiat de la iPhone. Compania americana a cerut daune de 2,5 miliarde dolari, insa a primit semnificativ mai putin, scrie GSMArena.com.

Samsung sustine ca victima adevarata a procesului este dreptul cumparatorului la o oferta variata. Decizia in favoarea Apple a vizat si sistemul de operare Android adaptat de Samsung pentru propriile telefoane, despre care Steve Jobs spunea ca este copiat aproape complet dupa iOS.

Foto: Csmonitor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea