Stiinta & Tehnologie

#sofat #volan #telefon mobil #aplicatie

Aplicatie impotriva utilizarii telefonului la volan

Daca nu te poti abtine a mai scrie mesaje  sau a vorbi la telefon in timp ce te afli la volan, afla ca s-a inventat o noua aplicatie care te ajuta. Tot ce iti trebuie este un mobil dotat cu Windows Mobile si GPS.

Este vorba de aplicatia denumita Cell Cease, care iti blocheaza pur si simplu telefonul in momentul in care te deplasezi cu mai mult de 8 km/h. Tehnologia a fost creata pentru parintii americani care se preocupa pentru siguranta odraslelor lor, care, in timp ce conduc, utilizeaza si telefonul mobil. Rationamentul este unul mai mult decat logic intrucat au loc multe accidente din aceasta cauza.

Asadar, fara sms-uri la volan! Insa pe langa acest aspect, nici nu poti primi apeluri in tot acest timp. Singurele operatiuni permise sunt apelurile catre numarul de urgenta 911 sau catre numerele de telefon dintr-o lista speciala, agreata de parinti. Mai mult decat atat, Cell Cease nu poate fi dezactivat decat prin introducerea unui PIN.

Totusi, aceasta tehnologie prezinta si dezavantaje : Ganditi-va cum ar fi sa va "moara" telefonul in timp ce calatoriti cu transportul in comun sau in timp ce calatoriti cu masina, dar nu dumneavoastra sofati?

Cei de la Cell Cease nu au pregatiti, deocamdata, un raspuns.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea