Stiinta & Tehnologie

#gps #iphone #aplicatie soferi #aplicatie masina #parbriz

Aplicatia care transforma parbrizul masinii in GPS

Rusii au creat o aplicatie gratuita de iPhone care poate transforma parbrizul masinii intr-un dispozitiv de navigare performant, prin satelit, care poate da informatii despre viteza sau distanta pana la viraje.

Aplicatia se numeste HudwayApp si foloseste iPhone-ul ca pe un proiector. Ea afiseaza informatiile de pe GPS direct pe parbrizul masinii, fara ca soferul sa fie nevoit sa se uite la alte dispozitive, potrivit obiectivinfo.ro.

Cercetatorii rusi sustin ca "aplicatia este unica si permite soferilor sa fie atenti la drum, sa tina mainile pe volan si sa ramana concentrati la condus”.

Creatorii aplicatiei au declarat ca aceasta functioneaza si fara ca telefonul sa fie conectat la internet in timpul calatoriei, iar soferii pot incarca ruta de acasa, inainte de a se deplasa catre destinatie. Versiunea pentru Android a acestei aplicatii va aparea in luna februarie a anului viitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea