Stiinta & Tehnologie

#durata de viata #imbolnaviri #deces #moarte #aplicatie #stare de sanatate

Aplicatia care iti spune cu exactitate cand vei muri

O echipa de cercetatori de la Universitatea din East Anglia, Marea Britanie, lucreaza la dezvoltarea unei aplicatii ce poate prezice cu exactitate decesul persoanelor. Pentru a furniza aceasta informatie, aplicatia compileaza informatiile si datele de pe cardurile de sanatate.

Cercetatorii doresc sa poata prezice durata de viata a oamenilor si sa-i ajute sa isi petreaca timpul liber cu mai multa intelepciune. Potrivit mediafax.ro.

Aplicatia va lua in calcul mai multe informatii precum stilul de viata al persoanelor, bolile de care sufera precum si a tratamentelor urmate.

"Dorim sa dezvoltam instrumente software care sa utilizeze informatii colectate in mod obisnuit de catre furnizorii de servicii medicale pentru a prognoza longevitatea indivizilor", a explicat profesorul Elena Kulinskaya, lider de cercetare de la Scoala de Stiinte Computerizate UEA.

Potrivit profesorului Kulinskaya, se doreste identificarea factorilor cheie ce influenteaza longevitatea umana, inclusiv stilul de viata, afectiunile medicale, tratamentele sau interventiile in stilul de viata, precum fumatul sau renuntarea la acest viciu.

"Suntem interesati, in mod deosebit, de intelegerea modului in care diferite boli cronice si tratamentele lor au impact asupra sperantei de viata a indivizilor", a declarat Elena Kulinskaya.

Sursa foto: synkromystiikka.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea