Stiinta & Tehnologie

#incasari aplicatii #aplicatii mobile #incasari filme #castiguri #hollywood #facebook #aplicatii #angry birds

Aplicatia bate filmul! Cele mai folosite aplicatii de mobil au adus incasari mai mari decat Hollywoodul

Industria aplicatiilor de mobil a ajuns mai importanta decat industria cinematografica din Statele Unite, arata cifrele prezentate de Fiscul american pentru anul 2014. Aplicatii precum Angry Birds sau Facebook pentru mobil au incasari mai consistente decat productii celebre de la Hollywood, cum ar fi "Jocurile Foamei".

Analistii companiei Asymco au analizat vanzarile efectuate in 2014 de catre Apple prin portalurile Appstore si iTunes concluzia fiind ca industria aplicatiilor mobile se dovedeste mai valoroasa decat Hollywoodul. Numai in Statele Unite, incasarile realizate de producatorii aplicatiilor Angry Birds si Facebook mobile se ridica la peste 10 miliarde de dolari in ultimul an, aproximativ aceeasi suma insumand profitul strans in salile de cinema de blockbusterele anului 2014.

De altfel, oamenii aflati in spatele acestor programe de succes au un statut comparabil cu cel al vedetelor de film. Creatorii Angry Birds, de exemplu, castiga mai bine decat Tom Cruise. Analiza Asymco vine intr-un moment in care studiourile de film de la Hollywood au anuntat o reducere a numarului de productii pentru anul in curs si concedierea catorva mii de angajati.

Sursa foto: ericuk.do.am

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea