Stiinta & Tehnologie

Anvelope cu ulei de floarea soarelui de la Michelin

Michelin lanseaza, in premiera pe piata din Romania, noua gama de de iarna, destinate unui plus de siguranta la volan in anotimpul rece, potrivit unui comunicat al companiei. Michelin propune automobilistilor romani doua modele noi de . Primul dintre acestea, noul Michelin Alpin este destinat autoturismelor de oras, compacte, de familie sau monovolume, iar cel de-al doilea, Michelin Latitude Alpin, este conceput pentru autovehiculele 4x4. Acestea incorporeaza tehnologii inovatoare care maresc siguranta pe carosabil umed, inzapezit sau acoperit cu gheata, prin imbunatatirea aspectelor legate de distanta de franare , tinuta de drum in special in viraje, longevitatea i si aderenta. Lamelele bi-directionale BDS (Bi-Activ-Sipes), care caracterizeaza profilul noului Michelin Alpin, imbunatatesc semnificativ tractiunea datorita marginilor ondulate in exterior, aducand in acelasi timp un plus de stabilitate datorita ondulatiilor in profunzime. Un alt element inovator este folosirea uleiului de floarea soarelui in amestecul de cauciuc. Noul compus favorizeaza o dispersie mai buna a energiei in banda de rulare care are efecte benefice asupra franarii si tinutei in viraje pe carosabil acoperit de polei. In plus, acest amestec reduce rezistenta la rulare si in consecinta, scade consumul de carburant. Anvelopa Michelin Latitude Alpin, destinata vehiculelor 4x4 a fost construita tinand cont de specificitatile acestui tip de vehicul - centrul de greutate inalt si inertia puternica datorata greutatii - pastrand aceleasi standarde de siguranta. Michelin Romania face parte din Grupul Michelin, lider mondial in domeniul lor. Michelin este prezent in romania din 2001, iar astazi detine 3 uzine.
Cititi astazi in Bloombiz:
Noul Cod Rutier - lista sanctiunilor

Amenzi mai mari, legi mai stricte, un sistem nou de penalizare. Toate pentru a scapa de numarul mare de accidente grave de circulatie petrecute pe strazile din Romania. De la 1 decembrie, multe dintre contraventiile in trafic se vor transforma in infractiuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea